Je dier is lusteloos en heeft nergens zin in. Wat kun je er aan doen?

geplaatst in: Dieren, Healing, Video | 0

Wat kan je doen als je dier nergens meer zin in heeft, lusteloos is? Dat is toch iets om je zorgen over te maken, toch?

Het afgelopen najaar heb ik diverse consulten gedaan voor honden die zich anders gedroegen dan normaal. Lustelozer of juist heel snel geïrriteerd.

Wat kun je doen als je dier niet zo lekker in z’n vel zit? In deze video geef ik je tips.

Is ie ziek?

Het is  niet leuk als je ziet dat je dier niet z’n gewone zelf is. En het eerste waar je aan denkt is natuurlijk ‘is ie ziek’? En wanneer je dier wat langer lusteloos is, dan is het heel goed om een onderzoekje van de dierenarts te laten doen. Uiteindelijk kan ie best iets onder de leden hebben.

Of heeft ie een dipje?

Maar net als bij ons mensen is er lang niet altijd iets medisch te vinden. Een van de honden die ik behandelde in de afgelopen maanden had last van een herfstdip. Ze voelde zich gewoon wat somber en had geen zin in de activiteiten waar ze gewoonlijk heel enthousiast over is. Dat kan. Dat hebben wij ook wel eens.

Een andere hond miste het zwemmen. Hij gaat in voorjaar, zomer en najaar bijna dagelijks zwemmen met z’n baasje. Maar wanneer het te koud wordt, dan houdt dat op. Alleen zwemt ie niet, z’n baas moet mee. En nu was het te koud geworden en hij miste dat. Dan is het de kunst als baasje om een andere activiteit te vinden die de hond net zo leuk vindt en die het zwemmen vervangt.

Mijn paard daarentegen, die vindt het koude weer juist erg lekker. Hij is dan wel een arabier, maar moet niets meer van de warmte hebben (overigens was dat vroeger wel anders). In de zomer, wanneer het echt warm is, dan is hij lusteloos en wat narrig. En regen daar houdt ie ook niet van.

Lusteloos door overtraining

Wat bij wedstrijdpaarden die lusteloos zijn nog wel eens aan de orde kan zijn: overtraind zijn. Net als mensen kunnen ook paarden opgebrand raken door teveel training. Op de website vind je daar een uitgebreid artikel over met tips om het te voorkomen. De link zie je nu in beeld.

Het is dus goed om te weten wanneer de lusteloosheid van je dier te maken heeft met omstandigheden waar je iets aan kunt doen. En om eventueel ziekten uit te sluiten.

Tips

Een healing touch behandeling helpt om weer energie in het systeem van je dier te krijgen. Een afspraak maak je hier.

Daarnaast kun je denken aan een kuur met multivitaminen en mineralencomplex en/of Adaptonicum. Dat laatste is een kruidentinctuur die helpt om beter om te gaan met veranderingen en stress.

Gerelateerde artikelen
Een ontspannen dier heelt sneller
Goed slapen is ook voor dieren belangrijk
Hoe weet je of je dier gelukkig is?

En vond je dit een leuke vlog? Hieronder kun je je abonneren. Dan krijg je af en toe een berichtje van me.

{a1871ar53941}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *