Mijn te dikke paard valt af – afl. 2

geplaatst in: Paarden, Video | 0

We zijn 3 maanden verder na de eerste video en hoe gaat het nu met het afvallen van Emir? Hoe is het gegaan en wat zijn we tegengekomen? In de vorige video kon je zien hoe je vaststelt of je paard te dik is en hoe je kunt beginnen met hem te laten afvallen.

In deze video neem ik je mee in het vervolg van het afvallen van Emir en alle hobbels die we daar weer bij tegenkwamen.

Emir valt flink af

Aflevering 1 maakte ik tijdens ons verblijf in de Eifel eind juli en daarna is er weer van alles gebeurd.

In 1e instantie was hij 30 kg afgevallen gedurende die 2 weken. Een combinatie van stress van de vreemde omgeving in een vreemde groep van paarden, de weide die op een flinke helling ligt die ze de hele dag op en af lopen, het tamelijk slechte weer (ze stonden 24/7 buiten) en de arbeid die daar toch een stuk zwaarder is dan thuis.

Na thuiskomst zat er al gauw weer 10 kg aan: vlakke weide met lekker gras en weer terug in z’n eigen groepje.

Planningen vallen in het water

Met de arbeid ging het ook niet volgens planning. We hadden wel onze lessen grondwerk, maar tussendoor oefenen kwam weinig van. Geplande bosritjes werden afgezegd en gingen dus niet door. In ons eigen bosgebied rijden had ik weinig zin gezien het alom aanwezige vliegende gespuis. En een geplande trainingsrit schoof een aantal weken door vanwege m’n eigen lijf dat even niet meer wilde.

Kortom, je kan vanalles plannen, maar de dagelijkse werkelijkheid bleek weerbarstig.

Toch is hij de laatste 2 weken weer 10 kg afgevallen: ze zijn op een nieuwe wei gezet en ik verwachte juist dat hij aan zou komen. Maar nee, blijkbaar is het verse gras niet meer zo rijk aan voeding.

Minder vet – meer spieren

Inmiddels heb ik de arbeidsintensiteit opgeschroefd en dat lukt nu ook. Zijn lijf is aan het veranderen, er komen meer spieren op. Daar houd ik rekening mee met zijn voeding. Want hij moet dan wel vet kwijt raken, hij moet ook spieren opbouwen. En daar is eiwit voor nodig. Na een trainingssessie geef ik hem nu een eiwitsupplement. Een nieuw product van ons dat ik aan het ontwikkelen ben dus hij is ook nog proefkonijn.

We zijn ook bij  de chiropractor/osteopaat geweest, want ik wilde toch wel zeker weten dat er geen dieper gelegen problemen zijn die ik niet gezien had. Gelukkig was dat niet het geval: alle dingen die voorbij kwamen hadden we zelf ook opgemerkt en werkten we aan in de lessen. Wel fijn dat zo’n behandeling veel vast zittende spieren en gewrichten los maakt, zodat je nog gerichter aan je training kunt werken.

Aan het werk – leefstijlaanpassing

Nu heb ik wekelijks een trainingsrit in het bos gepland en in de bak gaan we door op de ingeslagen weg. Om op die manier kracht, soepelheid en opbouw van spieren te bevorderen.

Samengevat: het gaat niet alleen om gewichtsverlies, het gaat om een hele grote verandering in het werken en leven van Emir. Hoe hij daar zelf mee omgaat en hoe die veranderingen uitpakken mentaal en fysiek, daar gaat de volgende video over. Wordt vervolgd!

De Groene Os en HTA

Sinds begin 2022 ben ik terug in mijn oude vakgebied en ontwikkel producten bij De Groene Os. Als diëtist heb ik een voedingsachtergrond en daar kwamen door de jaren heen orthomoleculaire voedingskunde, natuurvoeding en diervoeding bij. In de afgelopen 15 jaar heb ik me voornamelijk bezig gehouden met marketingtraining en -advies. Daarvoor was ik echter productmanager en in die rol werk ik nu weer. En daarnaast bouw ik aan mijn praktijk Healing Touch voor Dier en Mens!

Dus ook met vragen over de voeding(supplementen) van je dier kun je bij mij terecht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *