Ingrid Langen

Bepalende momenten in mijn levensloop

Er zijn van die keuzemomenten in je leven die, wanneer je erop terug kijkt, cruciaal waren in hoe je leven is gelopen. Zo was de aankoop van Amorin, in 1997, zo’n moment. Amorin is mijn paard, je ziet ‘m hierboven op de foto. Hij was 3 jaar toen ik hem kocht, hij kon nog niets en ik had nog nooit een paard opgeleid. Samen zijn we een combinatie geworden die elkaar door en door vertrouwt. Wat niet wil zeggen dat hij geen streken had….

Op een andere keer zal ik iets meer vertellen over onze avonturen, hier is het vooral belangrijk om het te hebben over zijn rol in mijn leven. Hij opende voor mij de toegang tot mijn gevoel. Die toegang was goed afgesloten, Amorin liet me de weg terug zien. En daarmee ook de weg naar mijn intuïtie en mijn helende gaven. Al was er meer nodig dan Amorin om zaken in gang te zetten.

Helende handen

Een volgend cruciaal moment was voor mij het jaar 2010. Ik had net een NLP opleiding afgerond en tijdens die opleiding was bij mij het kwartje gevallen dat ik hoog sensitief ben. Dat inzicht zorgde ervoor dat er heel wat puzzelstukjes van mijn leven op hun plek vielen. Dat ik begreep waarom het was gelopen zoals het was gelopen. En waarom ik in mijn kindertijd mijn gevoel had afgesloten en waarom een paard zoals Amorin die weg weer kon ontsluiten.

Niet alleen dat inzicht kwam, ook dat ik helende handen heb. Dat veroorzaakte echt een flinke verschuiving in het beeld dat ik van mezelf had. Ik had geen idee wat ik daar nou mee moest of mee kon. Om daar vorm aan te geven ging ik op zoek naar iets van een opleiding. Zo kwam ik terecht bij Healing Touch for Animals. Ik deed de eerste cursus (level 1) en daar bleef het bij. Niet door gebrek aan interesse, maar door focus op mijn marketingpraktijk.

In de afgelopen 10 jaar heb ik wel paarden behandeld, vooral Amorin heeft er van geprofiteerd. Want ook met ‘slechts’ 1 cursus kun je al aardig wat betekenen voor het fysieke welzijn van dieren. Hij had nog wel eens rugklachten, stijve spieren en struikelde veel. Met een HTA behandeling was dat dan weer opgelost. Met mijn handen kon ik ‘voelen’ waar er in het lijf iets niet in orde was. Waarbij ik wel wil benadrukken dat ik bij serieuze problemen echt ook de dierenarts laat komen.

Nieuwe richting

Nu ik een andere draai aan mijn werk aan het geven ben, komt de behoefte aan meer opleiding terug. En heb ik dit jaar de hele opleiding gedaan (level 2 t/m 4). Waarbij ik weer heb gezien hoeveel baat de dieren bij deze werkwijze hebben: niet alleen fysiek welzijn, ook het emotionele en mentale welzijn krijgt een oppepper.

Het kleine stroompje dat begon bij Amorin is nu een brede stroom geworden en baant zich een weg naar buiten. Het is tijd om er wat mee te gaan doen voor anderen.

Wat doe ik er nu mee?

Ik behandel paarden, honden en katten bij klachten (blessures en pijn, ziekte en gedragsproblemen, een getraumatiseerd verleden), maar vooral als weldaad voor henzelf. Wanneer de behandeling van de dierenarts een extra boost kan gebruiken of wanneer het dier nog niet z’n oude zelf is. Een behandeling is een cadeautje voor het dier dat helemaal voor henzelf is.

Mensen

Ook mensen hebben baat bij de technieken van healing touch: HTA is afgeleid van healing touch voor mensen. Een techniek die ontwikkeld werd door een verpleegkundige, Janet Mentgen in de USA.

Healing touch gecombineerd met opstellingen is mijn methode om (fysieke) klachten aan te pakken. Door de energiebalans te herstellen met healing touch en emotionele blokkades weg te nemen met een opstelling, helpen we je lichaam. Want dat is wat ons lichaam doet: zichzelf herstellen.

Let op: dit is een aanvullende aanpak en dat neemt nooit de plaats in van de reguliere geneeskunde. Dus raadpleeg altijd een arts bij klachten.

Hieronder een video die ik samen maakte met Amorin voor mijn andere initiatief ‘Ondernemen in de Levensloop’.