healing touch for animalsWat is ‘Healing touch for animals®’

 

Het is een methode, met een hele serie technieken waarbij het welzijn van een dier door ontspanning centraal staat. De technieken worden ‘hands on’ gedaan, dus direct op het dier maar kunnen ook van een afstand worden toegepast. Op deze manier behandelen we ook dieren waar je niet goed aan kunt zitten.

Waarom ‘Healing touch for animals®?

Een uitgebalanceerd energiesysteem zorgt ervoor dat het lichaam van mens en dier optimaal is bestand tegen ziekte en stress. Healing touch for animals helpt mee aan die balans door ontspanning.

Het zelfhelend vermogen is enorm: ieder dier en ieder mens is in staat zich van serieuze verwondingen of ziektes te herstellen. Wat niet wegneemt dat je wel altijd je dierenarts moet raadplegen bij ziekte en verwondingen. Healing Touch for animals valt in de categorie ‘complementaire gezondheidszorg’.

Wanneer gebruiken we dit?

Healing Touch for Animals is bij heel wat ‘problemen’ goed in te zetten. Denk hierbij aan:

 • Algehele malaise: je dier is niet z’n normale zelf;
 • Algeheel welzijn en ontspanning;
 • Je dier beweegt niet (meer) zoals vanouds en geeft signalen van ongemak;
 • Gedragsproblemen en/of traumatische ervaringen;
 • Verwondingen en ongelukken, herstel na operaties;
 • Verlichting geven bij maag- en darmproblemen;
 • Rouwverwerking, na verlies van een maatje of bij een verhuizing;
 • Bij de voorbereiding van wedstrijden;
 • Bij herstel na wedstrijden en training.

Hoe werkt het dan?

Hieronder zie je een getekende weergave van de werkzaamheid van HTA. Hierin is te zien hoe het ontspannen van het lichaam allerlei helende processen in het lichaam in gang zet:

 • Door de ontspanning worden endorfinen in de hersenen vrijgemaakt;
 • Deze zorgen voor het ontspannen van de spieren;
 • Ontspannen spieren zorgen voor meer ruimte tussen de cellen en verbeteren zo de doorbloeding;
 • De toegenomen bloedtoevoer verhoogt het zuurstofniveau in het hele lichaam;
 • Ook voedingsstoffen worden efficiënter geabsorbeerd;
 • Enzymen worden opgebouwd en hormonen gereguleerd;
 • Gifstoffen worden afgevoerd en gezonde cellen worden gevormd;
 • Een gevoel van welzijn bevordert de heling.

Wat kan ik voor jou en je dier betekenen?

Ik behandel paarden, honden en katten bij bovengenoemde klachten. Bijvoorbeeld wanneer de behandeling van de dierenarts een extra boost kan gebruiken of wanneer het dier nog niet z’n oude zelf is. Wanneer je dier even mag genieten van ontspanning en iets dat helemaal voor hem of haar is.

Bij een behandeling krijg je een verslag van mijn bevindingen, de technieken die ik heb toegepast en evt. aanbevelingen.

Meer over de diverse behandelmogelijkheden en het maken van een afspraak vind je hier!

Ervaringen

default image
Melody Eveleens
juli 13, 2022

Ingrid heeft een healing gedaan bij mijn hond Ivy. Eerlijk gezegd vond ik dat best spannend: ik ken Ingrid al langer als collega, dus een heel andere setting. Dit was toch wel intiem en wat zou er allemaal bovenkomen tijdens de healing? Maar het voelde meteen vertrouwd.

De healing was bedoeld om Ivy te ondersteunen bij het herstel van een anaalklierabces. Hiervoor had ik niet zo snel gedacht aan een healing bij zo'n fysiek probleem, maar ik ben positief verrast! Voor de behandeling was het overduidelijk dat Ivy ontzettend last had: hij voelde zich ziek, was moe en wilde niet spelen.

Tijdens de behandeling (op afstand) merkte ik duidelijk aan Ivy dat de healing bezig was: hij was ontspannen, maar alert en viel daarna als een blok in slaap.

Een aantal uur na de healing zag ik verschil: hij had weer pit en wilde weer spelen: eerst met ons en daarna ook met andere honden! Het herstel is verder goed verlopen.

Een healing van Ingrid is zeker een aanrader om je dier te helpen herstellen. Ik heb het contact en ook het verslag achteraf als erg professioneel ervaren.

default image
Yvonne Heus
september 14, 2022

Het gaat heel goed met Bobbie in contact met andere honden. Ik merk echt dat het werkt wanneer ik zeg 'onthoud Bobbie'. Kleine hondjes besteed hij
geen aandacht meer aan maar gaat dan in het gras snuffelen (vroeger stormde hij op ze af) en grote honden benadert hij wat voorzichtiger.
Echt bijzonder om te zien. We blijven ermee doorgaan...