Het verdriet van Max

geplaatst in: Dieren, Healing, Honden | 0

het verdriet van MaxDe golf van verdriet kwam direct over me heen toen ik contact maakte met Max. Hij voelde zich afgedankt en begreep het niet.

De baasjes van Max hadden mij ingeschakeld want dat Max verdrietig was, dat hadden ze heel goed in de gaten. Hij was nog niet zo lang bij hen, hij kwam uit het asiel. Daar had hij een maand gezeten nadat z’n vorige baasje hem weg moest doen vanwege een verhuizing. Bij z’n vorige baas was hij als puppy gekomen en had 11 jaar met hem doorgebracht.

En dan zit je opeens in een asiel. Dat is ook niet te snappen voor een hond, toch? Niemand had hem verteld waarom hij daar zat. Vervolgens werd hij opgenomen in een liefhebbend, maar groot gezin mét een andere  hond. Dat was heel erg wennen. Hij blafte dan ook erg als één van z’n nieuwe baasjes de ruimte verliet.

Tijdens de Healing Touch behandeling kon ik hem ‘uitleggen’ wat er was gebeurd en dat hij niet was afgedankt. Dat z’n oude baas gewoon geen andere keuze had gehad en dat hij daar met plezier en liefde aan terug kon denken. En dat hij ook niet bang hoefde te zijn dat z’n nieuwe baasjes hem opeens in de steek zouden laten.

Praat met je dier

Vertel jij je dier wanneer je weer terug bent als je weg gaat? Dat je met vakantie gaat en over een aantal dagen weer thuis bent? Dat er iemand op komt passen of dat ze een paar dagen in pension gaan?

Als je het nog niet deed dan kan ik het je van harte aanraden.

Het voorkomt veel verdriet en onbegrip bij je dier. Het maakt niet uit of het gaat over je hond, je kat of je paard: allemaal zijn ze gewend aan bepaald gedrag van jou. En wanneer daar iets in verandert, zeg het dan. Ze begrijpen je uitstekend. Ze spreken niet onze taal, maar ‘verstaan’ ons prima. De beelden in je hoofd vangen ze gewoon op. Wij zijn die vaardigheid kwijt geraakt omdat we gingen praten. Kinderen kunnen het nog wel.

Verhuizen

Vooral bij verandering van huis en helemaal van eigenaar is het belangrijk dat het dier begrijpt wat er gaat gebeuren en waarom. Ook paarden die naar een nieuwe stal moeten, ervaren dat vaak als heel stressvol. Omdat ze het niet snappen en vaak ook een goede vriend of vriendin achter moeten laten. Je kunt ze helpen door uit te leggen waarom je die keuze hebt gemaakt en dat je verwacht dat hun nieuwe plek beter voor ze zal zijn.

Nieuwe eigenaar

En dat is helemaal belangrijk wanneer je afscheid neemt van je dier omdat ie naar een nieuwe eigenaar gaat. Laat je dier weten dat je van hem houdt en dat je er vanuit gaat dat het nieuwe baasje goed voor hem zal zorgen. En dat ie alle liefde en support krijgt om te wennen op z’n nieuwe plek.

Voorkom stress en angst en praat met je dier. En wanneer er dan toch nog veel stress komt, dan kan Healing Touch helpen. En er is ondersteuning mogelijk met behulp van kruidenproducten.

En Max? Die was ontspannen in dromenland aan het einde van de sessie naast de stoel van zijn nieuwe baas.

Alles is ok.

Heeft je dier een stressvol verleden en gun je hem/haar meer rust en vertrouwen? Maak hier dan een afspraak voor een healing touch behandeling. 

Gerelateerde artikelen
Een ontspannen dier heelt sneller
Het trauma van Chouffe
Een dier en zijn mens: hoe misverstanden ontstaan

En vond je dit een leuke blog? Hieronder kun je je abonneren. Dan krijg je af en toe een berichtje van me.

{a1871ar53941}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *