Een nieuw paard – welke voorbereidingen kun je doen?

geplaatst in: Dieren, Paarden, Video | 0

Vandaag komt mijn nieuwe paard to be een maandje op proef hier. Dan gaan we zien of we echt een goede match zijn. Ik vind het super spannend, want er komt van alles bij kijken.

In deze video neem ik je mee in de voorbereidingen die ik heb gedaan om Emir zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen.

Emir, een nieuw paard

Emir is een 13-jarige arabische ruin. Hij is als veulen bij z’n huidige baasje komen wonen. Door gezinsuitbreiding heeft ze te weinig tijd voor hem en daarom mocht ie naar mij toe. Maar voordat we definitief besluiten of het een match is, komt ie eerst een maandje op proef.

Allereerst heb ik naar de huisvesting gekeken: hij is gewend om 24/7 buiten te lopen en hier moet ie ’s nachts op stal. Daarom besloot ik om hem pas nu in het voorjaar te laten komen, want dan staan de paarden lang buiten en hoeft ie relatief kort naar binnen.

De groep: hij komt samen met 2 andere ruinen. Een daarvan is mijn oude paard Amorin. Ik hoop dat ze met z’n drieën goede maatjes worden. Qua temperament zijn het alle 3 gemakkelijke dieren met andere paarden.

Wat krijgt hij te eten? Momenteel is ie nogal dik omdat hij heel weinig heeft gedaan de afgelopen maanden. Dus daar moeten we aandacht aan besteden. Nu hij weer wat gaat doen moet hij weer spieren opbouwen dus ik heb een voer uitgekozen dat wat rijker is aan eiwit. In feite het voer dat Amorin als bejaarde nu ook al krijgt. Als hooi hebben we hier voordroog hooi, ingepakt. Dat is fijn want Emir heeft last van stof, daar gaat ie van hoesten. En met ingepakt hooi heb je weinig last van stof.

En dan onze relatie. Want ik heb wel een proefritje op hem gemaakt (heel prettig paard om op te zitten) maar het gaat er mij vooral om of we een goed team kunnen worden samen. Daarom ga ik beginnen met wat grondwerk. En een healing touch sessie: dat helpt ook enorm om dieren te helpen hun nieuwe situatie te aanvaarden.

Om hem verder te helpen met alle veranderingen en evt. ook de andere 2, kan ik ook nog gebruik maken van een fijn kruiden product, onze Adaptonicum. Een heel prettig middel om dieren te helpen beter om te gaan met spannende en nieuwe situaties.

Last but not least: ritjes naar het bos. Want dat wordt het voornaamste wat ik met hem wil gaan doen. Kijken of hij het ok vindt om samen met mij bosritjes te maken, zonder andere paarden. Dat hij het in een groep prima doet, dat weet ik al van z’n oude baasje. Dus dat zit wel goed. Want mijn doel op termijn is om ook trektochtjes met hem te gaan maken.

Heb jij nou ook net een nieuw dier in huis? En vraag je je af hoe je dat dier kan helpen met z’n nieuwe leven? Een healing touch behandeling kan enorm helpen voor het dier, want lang niet altijd begrijpen ze waarom ze bij jou terecht zijn gekomen. Lees hier meer over zo’n behandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *