De pijnlijke anaalklieren van Ivy

geplaatst in: Dieren, Healing, Honden | 0

Ivy anaalklierenIvy is een podenco mix van 9 jaar en z’n baasje is collega Melody van de Groene Os. Ivy liep een anaalklierabces op waar hij erg ziek van was. Nou geven anaalklieren wel vaker problemen bij honden, maar zo’n abces is echt heel pijnlijk en naar voor een hond.

Hij werd door de dierenarts behandeld met antibiotica en een flinke pijnstiller. Melody is zelf natuurgeneeskundig therapeut dus zij behandelde hem verder met ontstekingsremmende en weerstand bevorderende kruiden en multivitaminen.

We spraken ook een healing touch behandeling af. Want ook dat kan bijdragen aan een vlot herstel door de ontspanning die het geeft.

De behandeling

Ik deed de behandeling op afstand vanuit mijn huis. En ik voelde al gelijk dat hij zich heel beroerd voelde. De energiedoorstroming was flink geblokkeerd en erg laag. Wat op zich te verwachten is bij koorts en ontsteking. Dat kost veel energie.

Healing touch for animals omvat ook een aantal technieken te gebruiken bij fysieke klachten. Zoals bij wonden (ook operatie- en castratiewonden), ontstekingen en blessures (pezen bij paarden!). Bij Ivy heb ik een heel aantal van die technieken toegepast om de energie in balans te brengen en op te schonen. Zodat zijn lijf de ontsteking sneller de baas kan worden, de pijn wordt verlicht en daarmee het herstel bevordert.

Terugkoppeling baasje

Dit was wat ik terug hoorde van Melody:

“Tijdens de healing merkte ik aan Ivy dat hij weliswaar ontspannen was, maar wel bewust wakker bleef, hij was erbij. Zodra ze klaar was, viel hij als een blok in slaap.

Na afloop krijg je een mooi verslag en terugkoppeling. Ik vond erg om te horen hoe rot Ivy zich voelde, hoewel ik dat natuurlijk ook wel zag. Het eerste en tweede chakra waren (logischerwijs) geblokkeerd en deze heeft ze weer in balans gebracht. Ingrid heeft hem veel helende energie gestuurd en warempel zag ik hem na de behandeling steeds meer opknappen. Maar vooral zag ik een groot verschil in gedrag: precies op die dag kreeg hij steeds meer energie en pit terug. Ja, hij had nog last, maar speelde weer en was duidelijk een stuk blijer.

Nog een week verder hadden we nacontrole bij de dierenarts. Het gebied rond zijn anus was nog erg gevoelig, maar beter te onderzoeken. De anaalklieren waren mooi leeg en de wond van het abces goed genezen.”

Hta bij fysieke klachten

Ook bij fysieke klachten met veel pijn kan healing touch for animals verlichting geven. In het geval van een ontsteking helpt de ontspanning het zelfhelend vermogen van het dier. Soms is heling niet mogelijk (denk aan een aantal gewrichtsproblemen bij grote honden) maar kan het wel bijdragen aan een zo comfortabel mogelijk leven.

Holistische aanpak

Het is mooi om te zien dat zo’n holistische aanpak vanuit de reguliere diergeneeskunde, gecombineerd met natuurgeneeskunde en energetisch werk zoveel oplevert voor een dier.

Melody schreef zelf ook een blog over haar ervaringen met Ivy’s ziekteproces. De link vind je hieronder.

Gerelateerde artikelen
Behandeling en herstel van een anaalklierabces
Hoe werkt Healing Touch for Animals
Werken met een representant (en op afstand)

En vond je dit een leuke vlog? Hieronder kun je je abonneren. Dan krijg je af en toe een berichtje van me.

{a1871ar53941}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *