Werken met een representant

geplaatst in: Dieren, Honden | 0

representantMet je handen op een dier werken kan nogal een uitdaging zijn. Een paard staat vast aan een touw, dat gaat nog. Ook al moet je bij een paard uitkijken voor bijten en/of slaan. Vooral de eerste keer kunnen dieren het gevoel nogal vreemd vinden en er van schrikken. Ze moeten er aan wennen en dan gaan ze het doorgaans heel aangenaam vinden.

Maar honden: die houd je niet zo gemakkelijk voor een langere tijd op hun plek. En ook niet iedere hond vindt het prettig wanneer een vreemde direct in z’n energie gaat zitten. Wanneer je een tijdje bezig bent dan ontspannen ze doorgaans wel. Ze gaan dan rustig ergens liggen om te bekijken wat je aan het doen bent.

Voor katten geldt eigenlijk hetzelfde: ook zij vinden het lang niet altijd ok wanneer je aan ze zit. En dan hebben we nog de andere categorieën dieren zoals kippen, koeien, schapen, parkietjes, leeuwen, zebra’s etc. Bij die dieren is het helemaal niet mogelijk om direct op hun lijf te werken.

Representant

Voor al die situaties hebben we gelukkig oplossingsmogelijkheden. Een er van is de representant in de vorm van een knuffeldier of, zoals op deze foto’s, een beeld. Het kan ook nog een ander dier of zelfs een mens zijn.

Representanten kennen we uit de (familie)opstellingen: ook daar staat iemand of een object voor een persoon of toestand. En vanuit het ‘wetende veld’ komt de informatie die op dat moment aan de orde is als oplossing voor de vraag. Bij healing touch werkt het hetzelfde: de energie of het ‘wetende veld’ is er gewoon en daar maak je ook hier gebruik van. Nu via het gevoel in je handen.

In de praktijk

Het is fijn als de representant groot genoeg is om je handen op kwijt te kunnen. En een knuffeldier met de juiste afmetingen geeft je ook een houvast voor de juiste posities.

Pippa op de foto’s vindt het beeld best interessant en wil graag weten wat ik ermee doe. Later zal ze weglopen en een tijdje naast haar baasje gaan zitten kijken. Het beeld blijft wel steeds fascineren. Na een tijdje ligt ze relaxed in haar mand als ik met de ‘grounding en focus’ techniek bezig ben. En na afloop komt ze me bedanken: ik krijg een lik over mijn gezicht.

Voor het baasje was het in eerste instantie een mal gezicht: de hond die rondloopt en die mens die geconcentreerd bezig is met het beeld. Maar ze zien aan het gedrag van Pippa dat er wel degelijk iets bij hun hond gebeurt. En het uiteindelijke bedankje spreekt natuurlijk voor zich!

Op afstand

In feite hoef je helemaal niet in de buurt van het dier te zijn. Healing touch werkt ook prima op afstand, de energie is immers niet lokaal en het wetende veld bevindt zich overal om ons heen. Zelf vind ik het wel fijn om, zeker de eerste keer, het dier en het baasje life in de ogen te kunnen kijken. Vervolgbehandelingen kunnen prima op afstand en een afwisseling van life en afstand is ook heel fijn. Want de afstand zelf afleggen kan een belemmering zijn.

Wil je voor je dier ook zo’n fijne behandeling? Kijk dan verder bij ‘Behandelingen‘ naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *