Zweverig gedoe

geplaatst in: Healing | 0

zweverig gedoeDaar was ik bang voor, dat anderen dat zouden vinden van mijn helende handen en ‘healing touch for animals’. Want zelf vond ik dat eigenlijk ook, zweverig. Ongrijpbaar en ontastbaar.

En zo kan die genadeloze innerlijke criticus je in de weg zitten. Met (voor)oordelen en angsten over wat anderen wel niet zullen zeggen. En ideeën over wie en wat je zelf bent.

Oordelen en vooroordelen

Het heeft ruim 10 jaar geduurd voordat ik hiermee ‘uit de kast’ durfde te komen. Nu heeft ‘healing touch’ een eigen Facebook pagina en deze eigen website. Dat had ik een jaar geleden ook niet gedacht. En wat het bijzondere is: in plaats van dat anderen het zweverig vinden, krijg ik opmerkingen als ‘Ingrid, dit is helemaal JIJ’.

Ik moet  er heel erg aan wennen, aan die verschuiving in hoe ik over mezelf denk. En hoe ik mezelf wil laten zien in de wereld. Ik wil ook (nog) niet kiezen tussen ‘Ondernemen in de levensloop’ en dit.  Een flinke klus als marketingstrateeg om m’n tanden in te zetten. Alles wat ik anderen afraad om te doen, doe ik nu zelf wel. Ik ga wel zien hoe dat uitpakt en wat er uiteindelijk op de zeef blijft liggen, het is allemaal nog in ontwikkeling.

Dit verhaal gaat wel heel erg over mij, maar wellicht herken je er jezelf ook in. Dat veranderen meer inhoudt dan het besluit om het te doen. Dat je tegen obstakels in jezelf aanloopt, je eigen idee over je identiteit je tegen houdt, dat je (oer)oude angsten ervaart.

Zweverig gedoe?

Maar is het nou zweverig gedoe of niet? Het hangt van je perspectief af, denk ik. Wanneer je er van uitgaat dat alles eerst wetenschappelijk bewezen moet zijn voordat het bestaat, dan vind je dit kwakzalverij. Wanneer je open staat voor een andere visie op welzijn en gezondheid, dan is dit veel logischer. Ik gebruik graag het voorbeeld van de mobiele telefoon. De verbinding wordt draadloos tot stand gebracht. De energie die ervoor nodig is, die zien we niet. Toch, wanneer ik jouw nummer bel, dan krijg ik contact met jou. De energetische frequentie van een gsm kunnen we niet horen, zien of voelen (al zijn er heel wat mensen die er overgevoelig voor zijn….) maar die is er wel. Net zoals die van alle draadloze verbindingen.

En zo werkt healing touch in feite ook: de energetisch verbinding tussen het dier en mij of jou. Die is er gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *