Een ontdekking

geplaatst in: Dieren, Honden, Katten, Paarden | 0

healing touch for animalsEen HTA behandeling: ik heb sinds april al heel wat dieren mogen behandelen. Om diverse redenen: een blessure of pijn, hond is te druk, kat is niet zo sociaal, paard presteert niet optimaal. Ik vond dat allemaal heel normale vragen en dacht daar niet zo over na.

Tot ik er eens over na ging denken. We hebben allemaal het beste voor met ons dier: we zorgen voor goed eten, goede verzorging, naar de dierenarts als dat nodig is, noem maar op.

Maar doen we ook echt iets voor het dier zelf? Als individu? Zoals we zelf eens naar de sauna gaan of naar een massagetherapeut? Gewoon, omdat het ons zo’n fijn gevoel van welbehagen geeft?

Voor dieren moet het vooral nut hebben. Want wij geven er ons geld aan uit.

Wat viel me nou echt op? Dat de dieren die ik mocht behandelen er zo van genoten. Totale ontspanning en diepe overgave. Soms duurde het even, zeker de eerste keer vinden ze het wat vreemd.

Baasjes zien bij honden en katten doorgaans wel een verschil in gedrag, later. Dat kan een paar dagen duren. Bij paardenbezitters is het anders. Helemaal snappen doe ik dat nog  niet, want de paarden reageren er net zo goed op. Misschien omdat ze niet in één huis wonen met hun paard?

Ik weet wel dat ik Amorin nu vaker behandel. Ik deed dat ook altijd vanuit het nutprincipe (hm, hij loopt niet zo lekker, beetje stijf, laat ik ‘m weer eens behandelen). Nu doe ik het vaker en met een andere intentie. En ik zie een vrolijker paard, dat goed in z’n vel zit en zelfs niet meer zo snel aan de kant gaat voor z’n weidegenoot. Dat meer zelfvertrouwen laat zien.

En dat hoor ik terug over de dieren die ik een hta behandeling heb gegeven: meer zelfvertrouwen, speelser, socialer, toegankelijker en vrolijker.

Bijzonder om dit allemaal te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *