Healing touch en opstellingenhealing touch mensen

Healing touch werkt ook heel goed bij mensen. Heel wat ongemakken die we als mens ervaren kunnen verbeteren en/of verzachten met deze methode.

Sterker nog: healing touch voor dieren is een afgeleide van healing touch voor mensen.

Historie

Janet Mentgen, een Amerikaanse verpleegkundige, ontwikkelde deze energetische techniek in de tachtiger jaren van de vorige eeuw. Ze was de founder van een wereldwijde healing touch program beweging. Carol Komitor baseerde haar healing touch for animals methode op het werk van Janet Mentgen. De technieken hebben veel overeenkomsten, vandaar dat HTA ook goed toe te passen is bij mensen.

Een van de vele technieken demonstreer ik hieronder in een filmpje: deze kun je gemakkelijk op jezelf toepassen. Je ervaart dan zelf hoe dat energetische werk aanvoelt.

Omdat de energetische lagen van mensen wat anders van structuur zijn dan die van dieren moeten sommige technieken wat aangepast worden. Om die reden combineer ik healing touch meestal met een opstelling. Want ook symptomen kunnen opgesteld worden.

Emotionele laag en opstellingen

De emotionele laag van mensen voorkomt nog wel eens dat healing touch terecht komt op de plek waar je die wilt hebben, nl. in de fysieke energetische laag. Met een opstelling kun je die emotionele laag wel benaderen. Je krijgt zichtbaar wat dat symptoom voor je representeert en waar de weg naar een oplossing ligt.

En wat belangrijk is om te benadrukken: met healing touch en met opstellingen kun je heling faciliteren. Het is geen garantie voor succes.

Aanpak

Hoe pak ik zoiets aan?

Je komt bij mij met een vraag of een verlangen. Het kan gaan over een fysieke klacht of een combinatie van fysieke en mentale klachten. In een inleidend gesprek stellen we vast wat er precies aan de hand is, wat jouw verlangen is en wat een passende weg kan zijn. Een opstelling, een healing touch behandeling of een combinatie van beide. Je bepaalt zelf of en welke weg we inslaan.

Een healing touch behandeling vind plaats in mijn praktijkruimte hier thuis. Je ligt op een behandeltafel en je kunt al je kleding aanhouden. Dat is geen belemmering. Ik doe een assessment en stel vast met welke techniek ik je het beste kan helpen. Na de behandeling ontvang je een verslagje in je mail.

Een opstelling vind ook hier bij mij plaats, aan tafel. Een combinatie van een healing touch behandeling met een opstelling werkt vaak erg goed om chronische klachten aan te pakken.

Meer over de behandeling vind je hier en daar kun je ook een afspraak maken.